2011. július 25., hétfő

Reisinger János: A legnagyobb kérések - Jelenlegi ára: 550 Ft

Alcíme: Jézus Krisztus és a Miatyánk
 
Gyermekkorunk meséiben három kérésük lehetett a hősöknek, amelyet egy titokzatos személy teljesített. Kérhettek bármit, akár a király fele országát és leánya kezét, mindent megkaptak. Sokszor felnőtt korban is megmaradnak a kérések, sőt követelőzésekké válnak, gyakran a legképtelenebb formában. Olykor el is tévedünk mindabban, amit szeretnénk. Joggal vetődhet fel aztán bennünk: Vajon melyek az élet legfontosabb szükségletei, legnagyobb kérései? Ezeket tudósította Jézus Krisztus a Miatyánkban.
Jó lenne, ha nem túlságosan későn, az időskor nemszeretem napjaiban ismernénk meg azt, aminek teljesülte nem csak nekünk szerezhet boldogságot, hanem másoknak is, akiknek a figyelmét felhívhatjuk a legnagyobb kérésekre.
De vajon értjük-e ezeket a kéréseket? Tudjuk-e pl., hogy mi a hat kérés közül az első helyen álló, tehát a legeslegfontosabb kérés. Aztán: Ismerjük-e az Isten ? országa? jelentését, vagy tisztában vagyunk-e azzal, mi az Isten akarata, mely olyan gyakran keresztezi a mi saját elgondolásainkat és akaratunkat? Miért csak a negyedik helyen áll a mindennapi kenyérért való könyörgés? Mit jelent szívből megbocsátani? Végül, miféle kísértésekről beszélt Jézus az utolsó mondatban?
A fenti kérdésekre keressük a válaszokat a Miatyánk értelmezésében.
 
140 x 200 mm, puha kötés,  117 o.
Bibliaiskolák Közössége - Oltalom Alapítvány, Budapest


Jelenlegi ára: 550 Ft

Az aukció vége: 2011-08-12 07:25
. Reisinger János: A legnagyobb kérések - Jelenlegi ára: 550 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése